duminică, 20 septembrie 2009

Îl cheamǎ G (reloded)

Îl cheamǎ G ca pe tizul lui englez. Şi chiar dacǎ nu-i la fel de fercheş, bine crescut şi amabil ca englezul, ştie în schimb sǎ se facǎ mult mai plǎcut şi e oriunde mai bine primit decât el.
N-a avut o copilǎrie prea fericitǎ. În cea mai mare parte din timp mǎ-sa nu i-a dat prea mare atenţie. Cât era la treburi prin gospodǎrie ştia doar cǎ e şi el pe acolo fǎrǎ sǎ-l bage mai deloc în seamǎ. Se ocupa de altele, de treburi. Asta pânǎ când tac-su l-a recunoscut oficial. Şi i-a spus, “tu o sǎ te numeşti G şi o sǎ fii celebru”. De aici lucrurile au început sǎ se schimbe radical. Încet încet s-a fǎcut cunoscut, a apǎrut în reviste, întâi undeva pe la mijloc câteva rânduri, apoi pe ultima paginǎ şi în fine în editoriale de front page. Au scris despre el ziarele, a apǎrut la televiziuni, a început sǎ se vorbeascǎ despre el peste tot. Ce mai… lumea a început sǎ se învârtǎ în jurul lui. Şi asta doar fiindcǎ ştie sǎ se facǎ plǎcut. Atât.
De când tac-su a vorbit pentru prima datǎ despre el şi l-a ridicat în slǎvi, toate femeile din lume au vrut sǎ-i fie mamǎ. Singure sau cu bǎrbat, tinere sau mai puţin tinere, frumoase sau mai puţin frumoase, de aici, de dincolo, de oriunde.Toate îl cǎutau cu înfrigurare, voiau sǎ-l aibǎ aproape, sǎ-l simtǎ vibrând. Tatǎ deja nici nu se mai ştie cine i-a fost.
Când s-a fǎcut mare a dat iama prin domnişoare. Când în mijlocul nopţii, din liniştea mormântalǎ se rǎzvrǎteau strigǎte sfâşietoare şi lovituri cu tǎlpile în pereţi vecinii şopteau înţelegǎtori “e G” şi se întorceau pe partea cealaltǎ.
Singura mare problemǎ e cǎ atunci când îl cauţi nimeni nu-ţi poate spune cu siguranţǎ cum îl gǎseşti. Pǎrerile sunt întotdeauna împǎrţite. Unii spun cǎ ar fi ici, alţii spun cǎ ar fi colo. Şi nici nu poţi sǎ stai aşa… sǎ-l cauţi toatǎ ziua şi toatǎ noaptea.
Altfel e bine. E un mic don Juan simpatic. Te vrǎjeşte de la prima întâlnire, pentru ca în cele din urmǎ sǎ-ţi sfâşie înlǎuntrurile şi visele.
Îl cheama G. Şi nu e decât un punct.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Amorul e un lucru foarte mare!
Da' de ce sfasie visele? Ar putea fi doar un interesant... punct.. de vedere.
G8?

mosu spunea...

ooo.... aici nici macar nu e vorba despre amor ci despre placere pura; simpla;
cat despre vise sigur ca le sfasie; adata alintat, starnit, mangaiat... crezi ca mai poate lasa pe cineva sa doarma...?!
si visele.... visele, acele vise ce vor veni, crezi ca vor fi la fel.....?!
G7!